Kategorier
Städ

Flyttstädning Stockholm – tips & råd

Står du inför att flytta i Stockholm så står du också inför ett ganska stort projekt. Oavsett hur stort bohag du äger och oavsett hur stor bostad du ska flytta ifrån så är en flytt något som måste planeras.

Det handlar dels om att vara ute i god då det kommer till att säga upp exempelvis abonnemang och försäkringar – men se alltid till att du har en giltig hemförsäkring under flyttdagen! – och dels göra exempelvis en flyttanmälan och en adressändring.

Dels så handlar det också om att hyra en flyttbil – och dels om att fixa kartonger och börja packa dessa. Det senare bör ske åtminstone en vecka innan flytten och vad gäller antal kartonger så kan du utgå från en kartong per kvadratmeter. Ska du flytta från en lägenhet på 30 kvm så ska du alltså ha ungefär 30 kartonger. Låter mycket? Ja, men den formeln stämmer faktiskt ofta väldigt bra med verkligheten. Du har mer grejer än du tror och allt tar sin lilla plats.

Varför en flyttstädning i Stockholm?

Sista delen är även viktig att planera. Då du väl har lyckats bära, transportera och flytta alla dina saker så återstår nämligen en sak att göra i den gamla bostaden: du måste genomföra en flyttstädning i Stockholm. En flyttstädning i Stockholm är obligatorisk att genomföra. Minsta fusk eller en utebliven sådan kan innebära att du tvingas betala pengar till de som ska flytta in i bostaden efter dig.

Många frågar sig varför man måste göra en flyttstädning i Stockholm? Svaret är ganska logiskt och det är egentligen bara att utgå från sig själv. Vad föredrar du när du ska flytta in i en ny bostad – en ren och fräsch sådan, eller en smutsig där du tvingas börja med att städa innan du kan börja ställa dina möbler på plats?

Att städa ur sin bostad vid en flytt är, helt enkelt, något som underlättar för andra och man blir en viktig länk i en större kedja. Därför finns dessa krav.

Så lyckas du med din flyttstädning

Det som försvårar en flyttstädning är dels att det handlar om ett massivt projekt där allt ska städas och rengöras – dels att städningen ska ske när man är fysiskt trött och mentalt slut efter att ha genomfört en flytt.

Vårt första tips är att man tar professionell hjälp med flyttstädning i Stockholm och köper sig ett frikort genom att anlita en städfirma. Det är en tjänst som dessutom går att använda Rut-avdraget för och med detta dra av 50% av det totala arbetskostnaden. Vill du själv städa och spara pengar så är följande tips värdefulla:

  • Ta hem en lathund. Det finns lathundar över flyttstädning på nätet. Ta hem en sådan och följ den.
  • Avsätt tid. Räkna med att det tar åtminstone en dag att städa. Se till att du har tiden som krävs.
  • Ha rätt prylar. Se till att lämna kvar dammsugare och all annan utrustning – för exempelvis fönsterputs – i din bostad i samband med flytten.
  • Ta pauser. Försök att göra klart ett rum/område i taget. Jobba konsekvent uppifrån och ner och se till att rensa skallen genom att vila mellan varven. Ät och drick och se till att fylla på depåerna.
  • Musik. Ladda hem en bra städlista på Spotify och spela lite uppiggande musik. Det gör städningen roligare!