Kategorier
Städ

Hemstädning i Uppsala – så hittar du rätt städfirma

Funderar du på att ta hjälp med hemstädningen? Det finns gott om städfirmor i Uppsala men alla är inte lika bra. Här får du tips om hur du väljer städfirma.

Tack vare rutavdraget har många fler råd att ta hjälp med hemstädningen. Det har gjort att det också finns många flera städföretag och att konkurrensen mellan firmorna har ökat. För att dra till sig kunder erbjuder vissa städföretag hemstädning till väldigt lågt pris. Men om personalen ska ha skäligt betalt och företaget ska kunna betala sin skatt kan en städning inte kosta hur lite som helst.

Det bästa är att ta in två till tre offerter från olika städföretag och sålla bort de företag som tar ut riktigt låga priser. Men man måste ändå alltid kontrollera den städfirma man väljer att skriva kontrakt med. Detta gör man genom att be om referenser och att ringa upp dessa och ställa frågor. Det kan också vara bra att ringa Skatteverket och kontrollera att städfirman inte har några obetalda skatter.

Detta ingår i en hemstädning Uppsala

I en hemstädning i Uppsala brukar det ingå dammtorkning av bord, hyllor och andra plana ytor. Dammsugning av golv och mattor i alla rum men även av soffa och andra stoppade möbler. De golv som tål väta fuktmoppas och dörrkarmar, dörrhandtag och strömbrytare torkas av om de är smutsiga. I köket torkas alla vitvaror av utvändigt, likaså arbetsytor och köksbord.

I badrummet torkas alla ytor av och dusch, badkar, tvättställ och toalett rengörs grundligt. Alla speglar i bostaden putsas och papperskorgarna töms. Det brukar gå att köpa till extra tjänster som exempelvis fönsterputsning, rengöring av ugnen och avfrostning av kyl och frys med mera. Man väljer själv om man vill ha städat varje vecka, varannan, var tredje eller bara en gång i månaden.