Kategorier
Kontorstäd

Kontorsstädning till lokalerna i Stockholm skapar bättre miljö

En så enkel sak som regelbunden kontorsstädning kan göra en enorm skillnad. Se till så att ni säkerställer en städfirma som tar hand om era lokaler i Stockholm.

Att städa verkar som en så enkel sak. Men när man städar åt andra så är det lätt att känna det som att man inte får tillräckligt med uppskattning, eller att uppgifterna blir lite enformiga, och att man därför börjar slarva. Eller så känner man att alla andra på kontoret borde ta sitt ansvar och städa efter sig själva. Och så känner alla andra också, och så är det ingen som städar.

Det är därför som det är så bra att anlita proffs som kan städa kontoret i Stockholm. De tröttnar aldrig på att städa samma ytor, och vet hur viktigt det är att torka av lampknappar och handtag. Med proffsen på plats så har ni allt ni behöver för ett hälsosamt kontor. Vad ska man be städpersonalen fokusera på när man anlitar dem? Hur noggrant behöver kontoret städas?

Det här är en grundläggande kontorsstädning

När ni anlitar städpersonal så kan ni vara säkra på att de kommer att göra sitt bästa för att göra ert kontor till en trivsam miljö. Det innebär att de dammar av alla ytor, såklart extra försiktigt när de är nära datorer, skrivare och annan elektronik. För säkerhets skull så är det alltid bäst om städpersonalen inte rör elektroniken, utan att ni själva städar av den ibland. Ha en specifik trasa för monitorer.

Alla ytor, golv och mattor, ska dammsugas, och de ytor som går att moppa får sig en omgång. Trägolv behöver inte moppas varje vecka, om det inte är mycket fläckar som har uppstått. Linoleum kan däremot moppas varje vecka om det behövs. Om ni har ett kök eller ett pentry så är det bra att torka av golvet så att spill och fläckar inte hinner gro och bli permanenta.

Så ser rutinen ut för toaletterna vid en kontorsstädning

När det kommer till toaletter så är det alltid ett område som många undviker att städa, på grund av att de anser sig vara känsliga. Det är dock ett av de viktigaste områdena att städa, och det grundligt. Städaren kommer att torka av handfat och toalettstol, kranar och handtag, och andra små detaljer som finns inne i badrummet, som speglar, toalettpappershållare och hyllor.

Lampknappen, kranen och dörrhandtaget behöver desinfekteras. Det är extra viktigt på en plats där många människor rör sig. Det är lika viktigt på ett kontor med 5 anställda, som på ett kontor med 30 anställda. Om ni är en lite större grupp så kan det dessutom behöva göras fler än en gång i veckan. Det gör att alla har en större chans att hålla sig friska, och frisk personal jobbar bättre och är gladare.

Så väljer ni rätt städföretag till er kontorsstädning

Något som de flesta kunder uppskattar när de har att göra med ett städföretag är flexibilitet. Det betyder att städföretaget kan anpassa sig efter era tider och stunder, och att de har utbildad personal som kan möta er standard. När ni har berättat hur ni vill ha det, så är ett proffsigt städföretag redo att komma med lösningar som passar ert schema. Varje kontor är olikt det andra, och kräver unika lösningar.

God kommunikation är A och O. Ni ska kunna känna att ni kan ringa till det här städföretaget för att berätta om en städning som inte har nått upp till er standard, och likväl för uttrycka uppskattning för ett väl utfört jobb. Er städare kommer att göra sitt allra bästa för att göra ett bra jobb, och ett bra städföretag ser alltid till att utbilda sin personal vidare.